Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør » Frisk Grøntsagsstuvning
Frisk Grøntsagsstuvning opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave frisk grøntsagsstuvning:
- 12 små gulerødder
- 300 g spæde majroer
- 300 g blomkål
- 400 g hvide asparges
- 250 g små champignon
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 100 g frosne ærter
- 1 lille løg
- 3 spsk margarine
- 1 1/4 grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde
- ½ dl tør hvidvin
- Salt
- 1/4 tsk hvid peber
- 1 knsp revet muskatnød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Frisk Grøntsagsstuvning:
Skrab gulerødderne. Skræl majroerne og skær dem i 1 cm tykke stave. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skræl aspargesene og skær dem i 5 cm lange snitter. Bland champignonerne med citronsaften.
Bring letsaltet vand i kog i en gryde (vandet skal lige dække grøntsagerne). Lad derpå gulerødder, majroer og blomkål koge ca. 5 minutter. Tag grøntsagerne op, spul dem hurtigt med koldt vand og lad dem dryppe af. Læg aspargesene i vandet og kog i 8 minutter. Lad ærterne koge med de sidste 3 minutter. Spul grøntsagerne hurtigt i koldt vand, lad dem dryppe af.
Hak løget fint. Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande. Steg svampene under omrøring i 5 minutter. Tag dem op. Tilsæt evt. mere fedtstof og svits løgene. Hæld bouillon, fløde og vin på. Lad det koge ind til det halve. Krydr med salt, peber og muskat. Pisk 1 spsk fedtstof i stuvningen. Øs stuvningen over grøntsagerne i en gryde. Varm op og bland forsigtigt.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.