Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » Emmenthalerkartofler
Emmenthalerkartofler opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Emmenthalerkartofler:
Skræl kartoflerne. Høvl dem i tynde skiver med en ostehøvl eller i en foodprocessor. Læg skiverne til tørre på køkkenrulle.
Skær baconskiverne i 1 cm brede strimler. Rens porren og skær den i tynde ringe.
Læg baconet på en kold teflonpande og steg det sprødt ved jævn varme. Lad det dryppe af på køkkenrulle og læg det på et fad.
Steg kartoflerne i baconfedtet, eventuelt i omgange, til de er blevet lidt bløde. Sænk varmen, tilsæt porre og smag til med salt, peber og muskat.
Drys osten over kartoflerne og lad den smelte et par minutter. Drys til sidst baconet over og servér straks.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.