Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » Græsk Kartoffelsalat
Græsk Kartoffelsalat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave græsk kartoffelsalat:
- 1½ kg kartofler
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk tørret oregano
- 400 g peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 50 g sorte oliven
- 75 g fetaost
- Salt
- Peber
- Bredbladet persille
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Græsk Kartoffelsalat:
Halvér de uskrællede kartofler på langs og skær dem i små både. Læg dem i et ildfast fad, drys med med salt, peber og oregano og stænk dem med olivenolie og citronsaft.
Herefter bages kartoflerne i 40-45 minutter ved 250°C, til de er gyldne. Vend dem efter behov løbende, så de bliver sprøde på alle sider.
Skær peberfrugterne i tynde strimler og vend dem i olivenolie, presset hvidløg, salt og peber og bag dem i ca. 30 minutter i et ildfast fad, til de er møre.
Når kartofler og peberfrugter er let afkølede, vendes de forsigtigt sammen, og drysses til sidst med feta og sorte oliven. Som prikken over i´et, kan der pyntes med bredbladet persille.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.