Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » Kartoffel-Sellerigratin
Kartoffel-Sellerigratin opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffel-sellerigratin:
- 350 g knoldselleri
- 3 store bagekartofler
- Salt
- Peber
- 1 tsk friskrevet muskatnød
- 100 g revet emmentaler
- 5 dl madlavningsfløde
- 2 fed presset hvidløg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffel-Sellerigratin:
Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange, og snit begge dele i papirtynde skiver.
Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35x25cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost mellem lagene.
Rør fløden med presset hvidløg, hæld den over og sæt bradepanden i ovnen ved 200°C i 40-50 minutter til bade kartofler og selleri er møre.
Afkøl gratinen en smule, og skær den i passende stykker ved serveringen.
Tip! Læg tynde skiver chorizo sammen med kartoffel- og selleriskiverne, og server retten med salat og lidt brød. Ellers er gratinen god som tilbehør til både fugl, fisk og de fleste slags kød.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.