Madkampen.dk » Ingredienser » Atamon

Opskrifter på mad med Atamon

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor Atamon indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Hyldeblomstsaft med Jordbær

    Kog sukker og citronsyre op i vandet til sukkeret er opløst. Ryst hyldeblomstskærmene godt for snavs og insekter. Skyl hvis det er nødvendigt. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Fordel blomster og citronskiver i en gryde med...


  2. Syltede Grønne Tomater med Vanille

    Atamon

    Skyl tomaterne og prik dem 4 gange med en gaffel. Halvér dem, hvis de er meget store. Kog eddike og vand op i en gryde. Læg tomaterne i og lad dem koge i 5 minutter uden låg. Tag tomaterne op med en hulske. Si eddikelagen og hæ...



  3. Syltede Rødløg

    Atamon

    Skræl løgene og skær dem i skiver. Hæld løgene på atamon-skyllede glas. Kog eddike, sukker, salt og peberkorn op. Når det er i kog, slukkes der for blusset, og lagen hældes over løgene, og låget skrues på. Lad dem stå i...



  4. Rabarbermarmelade

    Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vanillesukker, vand og citronskal. Bring gryden i kog, og skru ned for varmen. Rør rundt i gryden, og lad marmeladen simre et par minutter. Tag gryden af blu...


  5. Jordbær-hyldeblomstsaft

    atamon

    Giver næsten 2 liter saft. Skyl blomsterne og bærrene godt. Mos bærrene. Kom de mosede bær, blomsterne, citronskiverne og citronsyren i en skål. Kog vand og sukker op og rør atamon i. Hæld den varme lage over blandingen i skålen....



  6. Hyldeblomstsaft

    atamon

    Kom skærmene i en stor gryde eller lignende beholder med låg. Skyl citronerne godt og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden ovenpå skærmene. Bland citronsyren med sukkeret (evt. rørsukker), og opløs sukkeret i kogend...



  7. Hyldeblomstdrik

    Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor gryde eller lignende beholder med låg. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs sukkeret (evt. r...


  8. Brombærsyltetøj

    Brombærrene sættes over svag varme i en gryde med tæt låg, og koges til de er møre - ca. 1 kvarters tid. Sukker, citronsyre og konserveringsvæske røres i, og når sukkeret er helt opløst, er syltetøjet færdigt. Det hældes p...


  9. Gulerodsmarmelade

    Gulerødderne skrabes, skylles og skæres i tynde skiver, der koges møre i vand og derefter pureres. Sukker samt skallen fra 2 citroner og saften fra alle 4 koges sammen med pureen, indtil marmeladen er tilpas jævn. Der tilsættes ...


  10. Hybenmarmelade med Æbler

    Hybenfrugterne skæres i halve og kernerne tages ud med en teske. Skallerne kommes i en gryde med vandet og de koger ved svag varme i et kvarter. Æblerne skrælles, skæres i både og kernehuset fjernes. Æblebådene tilsættes sammen m...