Opskrifter » Bagværk » Boller » Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade
Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rugboller med kerner, mandler & chokolade:
- Surdej:
- 1½ dl vand (40 grader)
- 1½ dl rugmel
- 5 g gær
- Kernesurdej:
- 1 portion surdej (se ovenfor)
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 200 g knækkede rugkerner
- 2 dl koldt vand
- Bollerne:
- 1 portion kernesurdej (se ovenfor)
- 1 1/4 dl vand
- 1 spsk sirup, gerne malt
- 200 g groft rugmel
- 15 g salt
- 100 g mørk chokolade
- 200 g grofthakkede mandler
- 100 g rosiner
- 100 g tranebær
- 2 dl sesamfrø
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade:
Dag 1:
1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten.
2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. De skal dufte syrligt.
Dag 3:
1. Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, rugkerner og vand sammen.
2. Lad det trække tildækket med husholdningsfilm i 24 timer. Prik et par huller i plasten.
Dag 4:
1. Rør kernesurdejsblandingen og vand sammen.
2. Kom de øvrige ingredienser i.
3. Rør eller ælt dejen.
4. Form 15 boller, som vendes i sesamfrø og lægges på bageplade.
5. Pres dem lidt flade, de skal være 3-4 cm høje.
6. Lad bollerne hæve tildækket 1 time.
7. Bag bollerne ved 200°C i ca. 25 minutter på midterste ovnribbe.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.