Opskrifter » Bagværk » Boller » Rugbrødsboller med Chokolade
Rugbrødsboller med Chokolade opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rugbrødsboller med chokolade:
- 1 mørk hvidtøl (33 cl)
- 10 g gær
- 100 g knækkede rugkerner
- 50 g hørfrø
- 50 g solsikkefrø
- 50 g græskarkerner
- 2 spsk honning
- 1 spsk kakao
- 1 tsk salt
- 125 g rugmel
- 125 g hvedemel
- 150 g mørk chokolade
- Pynt:
- Hakkede mandler
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rugbrødsboller med Chokolade:
Ca. 18-20 stk.
Hæld øllen i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen.
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Dæk skålen med film og stil den koldt i 8-24 timer.
Sæt dejen i stuetemperatur i 1 times tid.
Hak mandlerne og bred dem ud i en dyb tallerken.
Form dejen til boller (ca. 50g) med 2 skeer og vend dem rundt i mandlerne.
Sæt bollerne på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 30-45 minutter.
Sæt pladerne i ovnen ved 250°C (varmluft). Skru ned til 180°C og bag bollerne i 18-20 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist, men pak dem mens de endnu er lune, hvis de skal fryses
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.