Opskrifter » Bagværk » Kager » Chokoladestrudel med Nødder
Chokoladestrudel med Nødder opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladestrudel med nødder:
- 150 g smør
- 3 dl blandede, hakkede nødder
- 115 g hakket mørk chokolade
- 115 g hakket lys chokolade
- 115 g hakket hvid chokolade
- 200 g optøet filodej
- 3 spsk lys sirup
- 1 1/4 dl flormelis
- Flødeskum
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Chokoladestrudel med Nødder:
6 personer.
Forvarm ovnen til 190°C.
Smør en bageplade med lidt smør. Stil 1 spsk af nødderne til side til senere og bland de 3 slags chokolade sammen.
Læg en plade filodej på et rent viskestykke. Smelt smørret og pensl filodejen med det, stænk lidt sirup over og drys med nødder og chokolade. Læg en ny plade flodej ovenpå, pensl med smør og drys igen med nødder og chokolade. Gentag, til alle ingredienser er brugt op.
Rul forsigtigt studelen sammen ved hjælp af viskestykket og læg den på den smurte bageplade. Stænk lidt mere sirup over og drys med de sidste nødder. Bag studelen i en forvarmede ovn i 20-25 minutter. Dæk strudelen med et stykke stanniol, hvis nødderne begynder at få for meget farve.
Drys strudelen med flormelis, skær den i skiver og servér den lun med flødeskum til.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.