Opskrifter » Bagværk » Kager » Marengs med Rabarberskum & Jordbær
Marengs med Rabarberskum & Jordbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marengs med rabarberskum & jordbær:
- 4½ pasteuriserede æggehvider
- 200 g sukker
- 200 g groft blendede mandler
- Rabarberskum:
- 300 g rabarber
- 160 g rørsukker
- 1 spsk kartoffelmel
- Korn fra 1 god vanillestang
- ½ liter piskefløde
- Pynt:
- 500 g jordbær
- 100 g hakket mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Marengs med Rabarberskum & Jordbær:
Til 12-16 personer.
Tænd ovnen på 175°C.
Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk, til de er helt stive.
Vend de blendede mandler i æggehviderne.
Fordel massen i en form, som du har foret med bagepapir.
Bag bunden i ovnen i 25-30 minutter og lad den køle helt af.
Skær rabarberne i 2 cm store stykker og fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir.
Drys med sukker, kartoffelmel og vanillekorn. Læg vanillestangen ved og bag rabarberne i ovnen i 30 minutter.
Lad rabarberne køle helt af, fjern vanillestangen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
Vend rabarbermassen i flødeskummet og fordel rabarberskummet over mandelbunden.
Pynt med jordbær og hakket chokolade.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.