Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Pink Champagne Kage
Pink Champagne Kage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pink champagne kage:
- 280 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 æggeblommer
- 150 g blødt smør
- 200 g sukker
- 2 dl champagne
- 100 g sukker
- 2 æggehvider
- Fyld:
- 1 liter piskefløde
- 200 g hvid chokolade
- 3 blade husblas
- 250 g blendede friske eller frosne jordbær
- Fondant:
- 175 g marshmallows
- 8-10 dråber rød frugtfarve
- 250 g flormelis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Pink Champagne Kage:
Dej:
Sigt mel, bagepulver og salt sammen.
Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør melblandingen og champagne i, lidt ad gangen, til en glat masse.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der piskes til marengsen bliver hvid og sej.
Vend forsigtigt marengsen i kagemassen og fordel den i 2 smurte og melede forme på 22 cm.
Bag kagerne 25-30 minutter ved 160°C. Lad bundene køle af i formene i 10 minutter, inden de vendes ud på en bagerist til afkøling.
Fondant:
Smelt alle marshmalows´ene i en mikroovn 1½-2 minutter.
Tilsæt den røde frugtfarve.
Vend marshmallow massen ud på et flormelis dækket bord og ælt flormelis i dejen til det bliver en fast masse, som kan rulles ud med en kagerulle.
Fyld:
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Varm fløden op sammen med chokoladen (må ikke koge). Rør rundt til chokoladen er smeltet. Tilsæt husblas og sæt massen på køl, gerne natten over.
Pisk den kolde masse op til en fast creme og vend de blendede jordbær i.
At samle kagen:
Placér den ene bund på et kagefad. Fordel 2/3 af fyldet på bunden og læg den anden bund over. Smør resten af fyldet på kagens kant og overflade.
Rul fondanten ud til en tynd rund plade, der er stor nok til at dække kagen (ca. 35cm i diameter). Læg den over kagen og tryk den ned ad siderne. Skær det overskydende fondant fra.
Kom smeltet hvid chokolade i en sprøjtepose med et lille hul og dekorér kagern. Riv evt. noget hvid chokolade på en ostehøvl eller et rivejern og pynt kagen dermed.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.