Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Honninggifler
Honninggifler opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Honninggifler:
Smelt fedtstoffet og bland med mælken, varm til 37°C. Rør gæren ud i lidt af væsken. Tilsæt salt, honning, sesamfrø og resten af væsken.
Tilsæt det meste af melet (gem 1 dl til æltningen) og rør dejen kraftigt, gerne i maskine 5-10 minutter, til dejen er blank, smidig og slipper skålens sider.
Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem. Del dejen i 3 stykker og rul hver del ud til en cirkel, ca. 25 cm i diameter.
Sæt ovnen på 225°C. Skær så 5 trekanter ud af hver cirkel. Rul trekanterne løst sammen med start i den bredeste ende. Læg giflerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys lidt grovkornet salt over.
Bag midt i ovnen 12-15 minutter. Lad dem køle af på en rist under et klæde.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.