Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Urtekrydrede Boller
Urtekrydrede Boller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave urtekrydrede boller:
- ½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk sukker
- 2½ dl yoghurt naturel
- 1 æg
- 1 spsk flydende margarine
- ½ tsk salt
- 1-2 spsk blandede tørrede krydderurter
- 3 dl fuldkornsmel
- 3 dl hvedemel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Urtekrydrede Boller:
Rør gæren ud i det fingervarme vand. Tilsæt sukker, yoghurt, æg, margarine, salt og krydderurter. Bland det godt.
Bland de 2 slags mel, men hold 1½ dl tilbage. Rør yoghurtblandingen i med mixer på mellemste hastighed. Kom resten af melet i og pisk ved laveste hastighed. Stop, når dejen er fast og smidig.
Smør en stor skål med lidt margarine. Læg dejen i skålen, dæk med et fugtigt klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Ælt dejen igennem på et melet bord og form den til en pølse. Del den i 18 dele og tril dem til boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Varm ovnen til 225°C. Bag bollerne til de er gyldne, 10-15 minutter. Lad dem svale på en rist i 10 minutter, før du serverer dem lune.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.