Opskrifter » Bagværk » Tærter » Banankaramelpie
Banankaramelpie opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave banankaramelpie:
- Fyld:
- 5 3/4 dl kondenseret mælk
- 4 modne bananer
- Saften af ½ citron
- 1 tsk vanillesukker
- 4 dl piskefløde
- 75 g revet mørk chokolade
- Kiksebund:
- 85 g smør
- 150 g knuste grahamskiks
- 3/4 dl smuttede, ristede or malede mandler
- 3/4 dl ristede og malede hasselnødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Banankaramelpie:
Stil de uåbnede dåser kondenseret mælk i en stor gryde, og hæld tilstrækkelig med vand på til at det dækker.
Bring vandet i kog, skru ned for blusset og lad det simre i 2 timer. Fyld op med ekstra vand undervejs, så dåserne hele tiden er dækkede. Løft forsigtigt dåserne op af gryden og lad dem køle helt af.
Forvarm ovnen til 180°C. Smør et tærtefad på 23 cm i diameter med smør. Kom resten af smørret op i en skål og tilsæt de knuste grahamskiks samt malede mandler og nødder. Bland grundigt og fordel massen i fadet. Pres det godt sammen i et jævnt lag.
Bag bunden i 10-12 minutter, tag den ud af ovnen og lad den køle af.
Skræl bananerne, skær dem i skiver og kom dem op i en skål. Pres citronen, rør saften sammen med vanillesukkeret, hæld saften ud over bananerne og vend det godt sammen.
Fordel bananskiverne i et jævnt lag oven på tærtebunden og fordel derefter cremen fra dåserne med kondenseret mælk ud over bananerne.
Drys 50 g af den revne chokolade ud over karamelcremen, og smør et jævnt lag flødeskum ovenpå. Drys resten af chokoladen ud over pien og server straks.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.