Opskrifter » Bagværk » Tærter » Chokoladetærte med Marengs
Chokoladetærte med Marengs opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladetærte med marengs:
- Bund:
- 3 3/4 dl hvedemel
- 1 nip salt
- 140 g smør
- 3/4 dl flormelis
- 2 æggeblommer
- 1-2 tsk koldt vand
- Fyld:
- 140 g mørk chokolade
- 2 spsk smør
- 2 3/4 dl flormelis
- 2 tsk maizena
- 4 æggeblommer
- 2 1/4 dl malede hasselnødder
- 3 æggehvider
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Chokoladetærte med Marengs:
6 personer.
Start med dejen: Sigt mel og salt ned i en skål. Pisk smør og sukker skummende i en anden skål. Sigt halvdelen af melet ned i smørcremen, vend det i, rør æggeblommerne i og slut af med resten af melet. Saml det raskt til en dej. Tilsæt evt. lidt vand om nødvendigt. Pak dejen ind i film og stil den koldt i 30 minutter.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord og beklæd et tærtefad på 23cm i diameter med den. Forvarm ovnen til 190°C.
Prik bunden over det hele med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over og fyld bunden op med tørrede bønner. Blindbag bunden i ovnen i 10 minutter. Tag den ud og løft papiret med bønnerne op.
Fyld: Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i en ildfast skål over en gryde varmt, men ikke kogende vand. Tag gryden af blusset og lad chokoladen køle lidt af.
Pisk smørret luftigt sammen med 6 spsk af flormelisen. Pisk maizenaen og æggeblommerne i en ad gangen. Vend det i den smeltede chokolade sammen med de malede nødder.
Fordel fyldet i den afkølede tærtebund. Stil tærten tilbage i ovnen og bag den i yderligere 10 minutter.
Pisk æggehviderne stive i en ren, fedtfri skål. Pisk gradvist resten af flormelissen i til en sej marengsmasse. Fordel massen oven på chokoladefyldet, så tærten dækkes af marengs overalt. Stil tærten tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter, eller til marengsmassen er stivnet og smukt gyldenbrun.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.