Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Gratinerede Jordbær
Gratinerede Jordbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gratinerede jordbær:
- 750 g jordbær
- 2 æggehvider
- 1/4 tsk salt
- 2 dl piskefløde
- 1 stang vanille
- 3 æggeblommer
- 4 spsk flormelis
- Sauce:
- 100 g rå marcipan
- 3 spsk amarettolikør
- 2 æggeblommer
- 1 spsk flormelis
- 1 dl marsalavin
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Gratinerede Jordbær:
Riv marcipanen ned i en skål, og rør den blød med likøren.
Pisk æggeblommer skummende med flormelisen. Stil skålen i vandbad, og opvarm under stadig piskning, til saucen jævner. Rør da marcipan/likørblanding sammen med marsalavin.
Sæt ovnen på 250°C. Skyl og nip jordbærrene. Dup dem tørre med køkkenrulle, og fordel dem i 4 ovnfaste portionsskåle.
Pisk æggehvider og salt til meget fast skum. Lad vanillestangen trække lidt i varmt vand. Skrab kornene ud, og bland dem med fløden. Pisk fløden til skum. Pisk de 3 æggeblommer med flormelis.
Dæk jordbærrene med flødeskum, derefter med æggehvide og til slut med æggeblommemassen. Gratinér ca. 5 minutter midt i ovnen. Servér straks sammen med saucen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.