Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Trifli med Sveskekompot
Trifli med Sveskekompot opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave trifli med sveskekompot:
- 150 g hakkede, bløde svesker
- 1½ dl koldt vand
- 2 spsk sukker
- 3 spsk mørk portvin
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- 50 g grofthakkede, smuttede mandler
- Creme:
- 2 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 1/4 liter sødmælk
- 1/4 liter pisket piskefløde
- 150 g letknuste makroner
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Trifli med Sveskekompot:
Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter - rør af og til. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af. Vend mandlerne i.
Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning i ca. 1 minut. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Vend ca. 3/4 af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
Læg creme, knuste makroner og sveskekompot lagvis i høje glas. Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og citronskal og server desserten med lange skeer.
Tip! Den hjemmelavede creme kan erstattes af 1/4 liter vanillecreme jævnet med 1 spsk maizenastivelse udrørt i 1 spsk koldt vand.
Variation:
I stedet for sveskekompot kan man bruge rabarberkompot. Bring ½ dl vand og 1 dl sukker i kog. Vend 400 g rabarberskiver i. Kog ved svag varme og under låg i ca. 2 minutter - rabarberskiverne skal være møre. Jævn kompotten med 2 tsk kartoffelmel udrør i 2 tsk koldt vand. Vend 50 g hakkede, smuttede mandler i.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.