Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Tykmælksfromage med Mandler & Hvid Chokolade
Tykmælksfromage med Mandler & Hvid Chokolade opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave tykmælksfromage med mandler & hvid chokolade:
- ½ liter tykmælk
- Korn fra 1 vanillestang
- 3 spsk sukker
- 4 blade husblas
- 1½ dl piskefløde
- Topping:
- En håndfuld hakkede mandler (evt. sukkerristede)
- 50 g grofthakket hvid chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Tykmælksfromage med Mandler & Hvid Chokolade:
Til 4 personer.
Sæt husblasen i blød i koldt vand.
Tag kornene ud af vanillestangen, og bland dem med sukkeret. Rør det i tykmælken.
Pisk fløden stiv, og vend dem med tykmælken.
Kram vandet af husblasen, og læg det i en skål. Lun det i mikrobølgeovnen i 5 sekunder ad gangen, til det er smeltet.
Bland 3-4 spsk af tykmælken med den smeltede husblas, for at køle den lidt af. Rør godt.
Tilsæt herefter resten af husblasen i en tynd stråle. Fordel fromagen i 4 portionsskåle eller en stor skål. Læg film over, og sæt det i køleskabet mindst 2 timer.
Pynt med hakket chokolade og mandler
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.