Opskrifter » Desserter » Is » Harlekin Is
Harlekin Is opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave harlekin is:
- Kokosmarengs:
- 2 æggehvider
- 125 g sukker
- 90 g kokosmel
- 1 spsk Maizena
- Hindbæris:
- 200 g frosne hindbær
- 1 3/4 dl sødmælk
- 90 g sukker
- 1 1/4 dl piskefløde
- Lakridsis:
- 60 g sød, blød, hakket lakrids
- 2½ dl sødmælk
- 1 3/4 dl piskefløde
- 60 g sukker
- Sort frugtfarve
- Mangois:
- 1 stor mango
- 1 3/4 dl sødmælk
- 90 g sukker
- 1 1/4 dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Harlekin Is:
Til 6-8 personer.
Forvarm ovnen til 150°C. Dæk 2 bageplader med bagepapir, og tegn 6 rektangler på 25x7 cm.
Til kokosmarengsen piskes æggehviderne til stift skum med elpisker i en lille skål. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk godt hver gang, indtil sukkeret er opløst. Bland kokosmel og Maizena, og rør det i. Fordel marengsen i de tegnede rektangler. Bag ca. 20 minutter, indtil bundene akkurat føles faste.
Sluk for ovnen, og lad marengsen afkøle i ovnen med døren på klem.
Smør 2 aflange forme på 25x7,5 cm, 4 cm dybe, og beklæd dem med film. Skær marengsbundene til, så de passer præcist i størrelsen til formene.
Til hindbærisen pureres hindbærrene og moses gennem en sigte for at fjerne kernerne. Der skal blive 1 3/4 dl puré. Bland mælk og sukker i en lille gryde, varm det op under omrøring (uden at lade det koge), indtil sukkeret er opløst. Tag det fra varmen, rør fløden i, og lad det afkøle. Når det er koldt, røres hindbærpuréen i. Hæld den i en lav metalform, og frys den, indtil den er halvfrossen. Hak blandingen, og pisk den tyk og cremet med elpisker i en stor skål. Fordel den i de 2 forme, og læg kokosmarengs over. Frys
Til lakridsisen røres lakrids, mælk og fløde over svag varme i en lille gryde. Rør forsigtigt, indtil lakridsen er blød og ved at smelte. Pres den gennem en sigte for at fjerne eventuelle klumper. Kom sukker i blandingen, rør godt indtil det er opløst. Afkøl. Farv med frugtfarve. Kom blandingen i en lav metalform, og frys, indtil den er fast. Hak blandingen og pisk den tyk og cremet med en elpisker i en stor skål. Fordel den over marengsbundene, og læg endnu en marengsbund over. Frys.
Til mangoisen pureres mangoen. Der skal være 1 3/4 dl puré. Tilbered på samme måde som hinsbærisen, fordel den over marengsbundene, og læg de sidste bunde oven på mangoisen. Dæk formene til, og sæt dem i fryseren.
Når isen er frossen, vendes den ud på et skærebræt, filmen fjernes, og den skæres i skiver.
NB! Alle 3 slags is kan laves i maskine og fryses med det samme for at spare tid.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.