Opskrifter » Forretter » Fisk & Skaldyr » Butterdejsreder med Rejer & Asparges
Butterdejsreder med Rejer & Asparges opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave butterdejsreder med rejer & asparges:
- Butterdejsreder:
- 4 plader frossen butterdej
- 1 æg
- Fyld:
- 250 g hvide asparges
- 2½ dl fiske- eller hønsebouillon
- 20 g smør
- 3 spsk mel
- ½-1 dl piskefløde
- 150-200 g pillede rejer
- Dild
- Salt
- Peber
- Pynt:
- 250 g pillede rejer
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Butterdejsreder med Rejer & Asparges:
Giver 8 stk.
Udstik 8 cirkler butterdej (ca. 10cm i diameter). Udstik dem igen med ca. 7cm, så de bliver til ringe.
Saml alle rester og små cirkler og rul dejen ud. Udstik dem i cirkler på 10 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir. Prik dem med en gaffel og pensl med sammenpisket æg. Læg ringene oven på cirklerne, tryk dem til og pensl med æg. Bag rederne ved 220°C i ca. 18 minutter.
Skræl de hvide asparges, knæk de træede ender af og kassér dem.
Skær de skrællede asparges i mundrette stykker og tag hovederne fra. Kog aspargesstykkerne (undtagen hovederne) møre i bouillon, ca. 5 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af.
Smelt smør i en lille gryde og rør melet i. Tilsæt bouillon og kog sovsen igennem 10 minutter. Tilsæt piskefløde og kog igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og tilsæt de kogte asparges og aspargeshoveder. Kog igennem 2 minutter og tilsæt rejer og krydderurter. Varm dem igennem 1 minut. Fordel stuvningen i butterdejsrederne og pynt med rejer. Servér straks.
Tip! Du kan bestille butterdejsreder hos din bager eller købe færdige tarteletter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.