Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Indbagt Laks i Lime-Flødespinat
Indbagt Laks i Lime-Flødespinat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave indbagt laks i lime-flødespinat:
- 600 g laksefilet
- 4 plader butterdej
- 500 g helbladet spinat
- Saft og skal af 1 lime
- 2-3 dl piskefløde
- 2 spsk smør
- 1-2 spsk mel
- 2-4 spsk sukker
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Indbagt Laks i Lime-Flødespinat:
Gnid fisken i salt og skyl den, dup derefter med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdejen.
Optø spinaten. Dette kan gøres ved at dampe den i en si, hvis man skal skynde sig.
Kom lidt smør på en pande og damp spinaten et par minutter. Drys mel på spinaten, tilsæt piskefløde og kog et par minutter til saucen har en ret tyk konsistens.
Kom saft og fintrevet skal af lime i en skål og smag til med sukker, salt og groftkværnet sort peber. Der skal ofte mere sukker i, end man tror. Kom lidt sukker i ad gangen og smag på saucen. Den må ikke være sur, men heller ikke smage af sukker.
Stil spinaten til afkøling, den skal være helt kold inden den lægges på butterdejen, da denne ellers smelter.
Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20x20 cm. Læg spinatblandingen i bunden, så fisk og så mere spinat. Træk op i hvert hjørne, saml alle hjørnerne over fisken og klem siderne sammen på skrå nedefter. Sæt butterdejspakkerne på en smurt plade og bag dem i ovnen 20-25 minutter ved 190-210°C.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.