Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Laks med Penne & Asparges
Laks med Penne & Asparges opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave laks med penne & asparges:
- 4 laksefileter
- 250 g pasta penne
- 1 spsk olivenolie
- ½ citron
- 1 laurbærblad
- 1 dåse grønne asparges
- 2½ dl light mayonnaise
- 2½ dl 18% creme fraiche
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk hakket frisk dild
- ½ tsk salt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Laks med Penne & Asparges:
Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Lad pastaen løbe fra og bland den i en skål med olivenolien. Lad det svale til stuetemperatur.
Skær citronen i skiver. Læg laksen i en lav stor gryde eller i en stegepande og hæld vand på, så laksen dækkes. Tilsæt citronskiver og laurbærblad. Kog fisken ved jævn varme i ca. 15 minutter (til den let deler sig i flager, hvis du stikker i den med en gaffel). Læg laksen på et fad og dæk med plastfolie. Lad fisken køle af i køleskabet. Gem ½ dl af kogevæden.
Pisk mayonnaise, creme fraiche, kogevæde, citronsaft, dild og salt sammen. Bland godt.
Bland pasta, asparges og 2½ dl af dressingen og anret det på 4 tallerkener. Læg laksen ovenpå og drys lidt dressing over laksen. Garnér med dild og servér resten af dressingen ved siden af i en skål.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.