Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Butter Chicken med BlomkÃ¥lsris
Butter Chicken med Blomkålsris opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave butter chicken med blomkålsris:
- 600 g kyllingeinderfilet
- Marinade:
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk chili
- 2 fed knust hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1-2 tsk salt
- 4 spsk olivenolie
- 1 dl sødmælksyoghurt naturel
- Sovs:
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1-2 tsk stødt chili
- 3 tsk garam masala
- 3 tsk paprika
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk tomatpuré
- 3 dl piskefløde
- Blomkålsris:
- 1 blomkålshoved
- Skal af saft af 2 lime
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Butter Chicken med Blomkålsris:
Skær kyllingekødet i tern.
Rør ingredienserne til marinaden sammen, og lad kyllingeternene marinere heri natten over.
Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side.
Opvarm smør på en pande og sautér hvidløg og krydderier heri. Hold øje med dem, så de ikke får for meget.
Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat og piskefløde. Kog op og lad det simre, til sovsen er dejlig tyk og cremet. Tilsæt til sidst kyllingeternene og lad det koge op.
Del blomkålen i buketter og riv dem fint i foodprocessoren. Kom dem i en skål, hæld kogende vand over og kom dem straks over i en si, så vandet løber fra. Vend blomkålsrisen med limesaft og skal inden servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.