Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kyllingeboller i Karry
Kyllingeboller i Karry opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllingeboller i karry:
- 600 g hakket kyllingekød
- 2 små løg
- 3 spsk mel
- ½ dl mælk
- 1 æg
- Salt
- Peber
- Karrysovs:
- 3 tsk karry
- Margarine
- 1 dl kokosmælk
- 100 g gulerod
- 100 g porre
- 1 hønsebouillonterning
- Tilbehør:
- Ris
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kyllingeboller i Karry:
Hak løgene fint.
Bland kyllingekød, løg, mel, æg, salt og peber godt. Det skal være en klistret fars.
Bring en gryde med vand i kog, tilsæt bouillonterningen. Form bollerne, og put dem i gryden - det skal kun putre, det må ikke bulderkoge. Det er vigtigt, at du kun koger et lag boller ad gangen, så du er sikre på de alle bliver gennemkogte. De skal have cirka 10 minutter.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Varm en gryde op, og tilsæt ca. 80 g margarine. Når den er smeltet, tilsætter du karry efter smag under omrøring. Karryen skal "brændes af", dog uden at den bliver sort og bitter.
Tilsæt nu lidt af melet under omrøring, så du får lavet en smørbolle. Tilsæt nu skiftevis vand fra kødbollerne og lidt mere mel. Når konsistensen er ved at være der, tilsættes kokosmælken.
Få minutter før du vil servere maden, tilsættes finthakkede gulerødder og fintsnittet porre. Kyllingebollerne kommes i, og varmes igennem.
Server med de kogte ris.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.