Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Bøf Bourgignon
Bøf Bourgignon opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bøf bourgignon:
- 1½ kg okseinderlår
- 4 spsk margarine
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk merian
- 1 tsk timian
- 1 laurbærblad
- 1-2 fed hvidløg
- 3-4 spsk hvedemel
- 1 flaske rødvin
- 1 dl tomatpuré
- 150-200 g røget flæsk
- 15-20 skalotteløg
- 250 g champignon
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Bøf Bourgignon:
Skær kødet i store terninger og brun det i fedtstof i en stegegryde.
Tilsæt salt, peber og de øvrige krydderier.
Drys melet over og hæld vin (eller tilsvarende bouillon) ved, så kødet er dækket. Kom tomatpuré i.
Lad retten småkoge under låg. Imens skæres flæsket i terninger og brunes på en stegepande. Tag flæsket op og kom det i gryden. Steg løgene i fedtet og kom dem i retten.
Når kødet er mørt, kommes de rensede, letristede champignoner over.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.