Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Stærk Indisk Kødgryde
Stærk Indisk Kødgryde opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Stærk Indisk Kødgryde:
Afpuds kødet (helst højreb uden ben). Skær det i 2-3 cm store tern.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skræl ingefæren og skær den i fine strimler.
Smelt fedtstoffet i en stor gryde og brun kødet. Tag det op af gryden.
Steg løg, hvidløg og ingefær ca. 5 minutter i det fedtstof der er tilbage i gryden. Rør rundt nu og da. Tilsæt krydderierne og steg i yderligere 1 minut.
Læg kødet tilbage i gryden sammen med den væde der evt. er dannet. Hæld ca. ½ liter vand på. Læg låg på og lad det simre ved svag varme ca. 30 minutter.
Imens: skold tomaterne i kogende vand og flå dem. Del hver tomat i kvarte og fjern stilkfæstet. Kom tomaterne i gryden når retten har kogt i 30 minutter, og lad retten koge yderligere 30 minutter under låg eller til kødet er mørt.
Rør 1 dl yoghurt i og garnér efter smag med frisk koriander.
Servér med ris og evt. ekstra yoghurt
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.