Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Turbo Chili Con Carne
Turbo Chili Con Carne opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave turbo chili con carne:
- 250 g oksefilet
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 chili
- 1 peberfrugt
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk fintrevet mørk chokolade
- 1 dusk frisk merian
- 1 dåse kidney bønner
- 1 håndfuld grønne bønner
- 1 dl skyr
- 100 g majs
- 1 æg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Turbo Chili Con Carne:
Skær kødet i 2 cm tykke stykker, og vend det med salt, peber, røget paprika og spidskommen.
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Varm lidt olie op i en gryde. Når olien er godt varm, steges kødet hurtigt af. Det skal ikke være gennemstegt, bare ristet godt på alle sider.
Det sidste minut af stegetiden kommes løg og hvidløg ved. Tag kødet op, og læg det til side.
Tilstæt chili skåret i tynde skiver samt peberfrugt i tern og rist det af.
Herefter tilsættes bønnerne (drænet for væde).
Lun det hele igennem i 1 minuts tid, og tilsæt derefter de hakkede tomater og lad det simre i 5 minutter.
Blend æg, majs og lidt merian samt salt og peber til en jævn masse.
Varm lidt olie på en pande, put et par spiseskefulde majsblanding på panden og bag 4-6 klatter. Steg til de er gyldne og sprøde.
Skær de friske grønne bønner i passende stykker, put dem i gryden og kog videre 1 minut.
Hæld det stegte kød tilbage i gryden sammen med den revne chokolade, og lad det koge videre i en 2 minutters tid.
Smag retten til - den skal være god stærk.
Server med frisk merian, majsklatter og en klat skyr på toppen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.