Opskrifter » Hovedretter » Risretter » Paella
Paella opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave paella:
- 1 kylling
- 300 g svinemørbrad
- 400 g friske blåmuslinger
- 6 optøede rå kinarejer
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 2-3 bøftomater
- 2 løg
- 5 fed hvidløg
- 8 spsk olivenolie
- 300 g grønne ærter
- Salt
- Peber
- 1 brev safran
- 1 tsk paprika
- 1 laurbærblad
- 1 1/4 liter hønsebouillon
- 500 g langkornede ris
- 1 citron
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Paella:
Grill halve peberfrugter i ovnen ved 250°C indtil skindet danner blærer. Lad dem køle af, og træk så skindet af. Skær frugtkødet i strimler.
Skold og flå tomaterne. Udkærn dem og skær dem i tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Del kyllingen i 12 dele. Skær mørbraden i tern.
Skrub muslingerne i koldt vand. Det er vigtigt at kassere muslinger, som ikke lukker sig, når de spules i koldt vand (hvis de ikke lukker sig, kan de være selvdøde og giftige).
Skyl rejerne.
Varm olien ved jævn varme på en stor pande. Svits kylling, mørbrad, muslinger og rejer (muslinger der ikke åbner sig under tilberedningen, kasseres også). Tag dem af panden og læg til side.
Steg løg og hvidløg klare i oliven. Kom ærterne ved og lad dem stege ca. 5 minutter. Tilsæt salt, peber, safran, paprika og laurbærblad.
Rør risene i løgblandingen og hæld bouillonen på. Lad det koge, til næsten al væske er væk. Rør peberfrugterne i. Krydr mere hvis du synes.
Anret kylling, mørbrad, muslinger og rejer ovenpå risen. Dæk panden med aluminiumsfolie og stil den i en 175°C varm ovn i ca. 20 minutter. Skær citronen i både og læg dem rundt i kanten af panden, og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.