Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Fransk Flæskesteg
Fransk Flæskesteg opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Fransk Flæskesteg:
Snør stegen og gnid den med salt og peber. Pil 2 af hvidløgsfedene og skær dem i små splitter. Stik små huller i stegen og fyld dem med hvidløget.
Smelt fedtstoffet i en stor oval gryde. Brun kødet på alle sider. Tag kødet op. Tør gryden af. Læg kødet tilbage og hæld mælken over. Tilsæt timian, laurbærblad og persillekviste. Pil og flæk de resterende hvidløgsfed og kom også dem ved. Krydr med salt, peber og muskat. Kog forsigtigt under låg i 2 timer. Vend kødet nu og da.
Sæt ovnen på 225°C. Skræl kartoflerne og skiv dem halvvejs igennem ca. ½cm ind i kartoflen. Kog kartoflerne til den yderste del er mør (ca. 7 minutter). Læg kartoflerne i et ovnfast fad. Drys med rasp. Bag i ovnen 30 minutter.
Tag kødet op, fjern snoren og skær i skiver. Kødet skal være mørt og dækket af en gylden sauce. Tag urter og hvidløg op og kør saucen i en blender.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.