Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Ristaffel
Ristaffel opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave ristaffel:
- 700 g svinekød i tern
- 250 g champignon
- 2 hakkede løg
- 1 hakket peberfrigt
- ½ dl olie
- 2 spsk karry
- 1 hvidløg
- 2 spsk soya
- ½ dåse bambusskud
- 1 liter grøntsagsbouillon
- ½ dåse bønnespirer
- Salt
- Forslag til tilbehør:
- Bananer
- Peanuts
- Ristet kokos
- Rosiner
- Peberfrugt i tern
- Mango chutney
- DÃ¥se- eller baby majs
- Agurk
- Tomat
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Ristaffel:
Brun svinekødet i olien i en stor gryde.
Herefter tilsættes karry, hvidløg, løg og peberfrugt.
Bambusskuddene skæres i tynde strimler, og tilsættes. Det steger i 3-5 minutter, hvorefter soya og bouillon tilsættes. Herefter skal det simre, til kødet er mørt.
Til sidst tilsættes bønnespirerne, og der smages til med karry, salt og peber.
Serveres med løse ris og lige det tilbehør du synes er lækkert (se forslag herover).
Tip! En smule fløde i retten, gør den dejlig cremet og lækker. Og du kan sagtens lave saucen med stykker af oksekød, kalkun eller kylling i stedet for svinekød.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.