Opskrifter » Madpakke » Diverse » Indiske Butterdejs Samosaer
Indiske Butterdejs Samosaer opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave indiske butterdejs samosaer:
- 4 plader butterdej
- 300 g faste kartofler
- 1 lille zucchini
- ½ løg
- 1 lille fed hvidløg
- 1½ cm frisk ingefær
- 2 tsk margarine
- 1 spsk stærk karry
- ½ tsk revet citronskal
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- Salt
- 1-2 kviste frisk mynte
- 1 lille æg
- ½ spsk vand
- 1-2 tsk sesamfrø
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Indiske Butterdejs Samosaer:
Optø butterdejspladerne. Varm ovnen til 200°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
Skyl zucchinien og skær den i tern. Skræl løg, hvidløg og ingefær og skær i tern. Smelt fedtstoffet og steg løg og hvidløg blanke et par minutter. Tilsæt ingefær og zucchini og drys karry over. Lad det hele stege yderligere 2 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og bland dem med løg- og karryblandingen. Tilsæt citronskal, citronsaft og salt. Lad det stege til væsken er fordampet. Lad blandingen blive helt kold. Del butterdejspladerne i 2 dele. Rør ægget sammen med vandet og pensl pladernes kanter.
Hak myntebladene fint og bland dem i fyldet. Fordel fyldet midt på pladerne, fold dem sammen diagonalt og tryk kanterne til. Læg snitterne på en plade med bagepapir, pensl med resten af æggeblandingen og drys med sesamfrø. Bag i ca. 15 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.