Opskrifter » Salater » Blandede Salater » Bok Choy Salat
Bok Choy Salat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bok choy salat:
- 6 små hoveder bok choy
- 1 dåse minimajs
- 2 røde peberfrugter
- 150 g friske bønnespirer
- Skal af 1 økologisk citron
- 1 spsk soya
- 1 spsk fiskesauce
- 2 spsk friskpresset citron
- 3 tsk ristede sesamfrø
- 1 spsk olivenolie
- Brøndkarse
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Bok Choy Salat:
Bring en stor gryde vand i kog ved god varme. Rens bok choyhovederne og riv bladene af. Skyl minimajsene under rindende koldt vand. Læg bok choybladene og minimajsen i det kogende vand og lad dem koge nogle sekunder. Gem 2 ½ dl kogende vand. Lad bok choy og minimajs dryppe af og læg dem over i koldt vand, så de bevarer deres fine farver.
Flæk peberfrugterne. Grill dem med skindsiden opad i ovnen til skindet er sort. Tag peberfrugterne ud, lad dem svale lidt og læg dem i en plastpose i 3-4 minutter. Flå skindet af og skær kødet i strimler.
Læg bok choy og minimajs på tallerkener. Læg peberstrimlerne ovenpå og drys med bønnespirer.
Riv citronskallen groft og hæld 2 ½ dl kogende vand over. Lad skallerne dryppe af og drys dem over salaten. Garnér med brøndkarse.
Hæld dressingens ingredienser (soya, fisksauce, citron, sesamfrø, olivenolie) i et glas med skruelåg. Ryst det godt. Dryp dressingen over salaten inden servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.