Opskrifter » Supper » Varme Supper » Jordskælvs-Suppe
Jordskælvs-Suppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave jordskælvs-suppe:
- 500 g jordskok
- 200 g persillerod
- 100 g bagekartoffel
- 100 g skalotteløg
- 250 g porre
- 500 g hønsebouillon
- 200 g bacontern
- 10 g ekstra jomfru olivenolie
- 25 g frisk timian
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Jordskælvs-Suppe:
Skræl rodfrugter, pil løg og skær disse i tern på ca. 2x2cm.
Bag ovennævnte og timiankvistene (gerne citrontimian) i olivenolien i en dyb bradepande ved høj varme (må gerne få skorpe/karamellisere - det giver mere smag).
Rens & skyl porren grundigt - skær det hvide i tynde skiver og hak lidt af det grønne til
pynt.
Når rodfrugterne er færdigbagte, moses de og kommes i en gryde. Tilsæt bouillon.
Det hele koges ved middel varme i 15 minutter.
Imens steges bacon på en tør pande - kassér fedtet og lad det "fedte af" på køkkenrulle.
Blend suppen, og hæld den igennem en sigte.
Varm suppen op, smag til med salt og peber + evt. citron/lime.
Servér rygende vam - drysset med bacontern og "porre-grønt" og groft brød.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.