Opskrifter » Supper » Varme Supper » Kikærtesuppe
Kikærtesuppe opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kikærtesuppe:
- 300 g kikærter
- 2 liter vand
- 1 løg
- 2 porrer
- Et par kviste timian
- 2 laurbærblade
- 3 fed hvidløg
- 1 citron
- ½ tsk spidskommen
- Salt
- Peber
- ½ dl olivenolie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kikærtesuppe:
Skyl ærterne godt og læg dem i blød i koldt vand natten over.
Kog dem i 2 liter frisk vand med løg, porrer, laurbærblade og timian samt de pillede, delte hvidløgsfed.
Suppen skal koge 2-2½ time eller til ærterne er godt møre. Spæd evt. med vand eller bouillon, hvis det er nødvendigt.
Laurbærblade og stilke fra timian tages op og ærterne piskes til mos. Smag suppen til med citronsaft, spidskommen, salt og peber.
Det smager godt at komme lidt frisk olivenolie på hver portion suppe, når den er hældt op i tallerkener.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.