Opskrifter » Supper » Varme Supper » Løgsuppe
Løgsuppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave løgsuppe:
- 350 g løg
- 30 g smør
- 1½ liter vand eller suppe
- Salt
- Hvid peber
- Timian
- 1 laurbærblad
- 4 skiver franskbrød
- 4 spsk revet parmesanost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Løgsuppe:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits de, lydsbrune i fedtstoffet i gryden. Spæd med suppe og tilsæt salt, timian, laubærblad og peber.
Efter ca. 15 minutters kogning under låg smages suppen til med salt, peber og evt. lidt hvidvin.
Rist franskbrødskiverne.
Kom den færdige suppe i en ovnfast suppeskål eller i små ovnfaste portionsskåle. Kom det ristede brød ovenpå, dæk med den revne ost, og sæt suppen i ovnen ved 250°C i ca. 5 minutter eller til osten er gyldenbrun.
Tips: vil man udelade gratineringen, kan brødskiverne ristes i lidt smør og lægges oven i suppen sammen med osten ved serveringen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.