Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Christianshavnertærte (ala Lagkagehuset)
Christianshavnertærte (ala Lagkagehuset) opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave christianshavnertærte (ala lagkagehuset):
- Nøddebund:
- 95 g hasselnøddeflager
- 70 g hele hasselnødder
- 95 g æggehvide
- 190 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk bagepulver
- 37 g mariekiks
- 1 tsk salt
- Jordbærskum:
- 110 g jordbær
- 25 g flormelis
- 1 tsk vanillesukker
- 1½ blade husblas
- 3 dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Christianshavnertærte (ala Lagkagehuset):
Knus mariekiksene, og vend derefter alle ingredienserne sammen.
Kom dejen i en smurt bageform.
Bag den i 20-25 minutter ved 200°C i en forvarmet ovn.
Til jordbærskummet opvarmes jordbærrene med flormelis og vanillesukker.
Udblød husblasen i koldt vand i ca. 20 minutter.
Pisk fløden stiv.
Når jordbærrene er opvarmet, tages de af varmen, blendes og vendes med husblasen. Lad det afkøle en smule, vend derefter en lille skefuld af flødeskummet i jordbærmassen og vend det derefter sammen med resten af flødeskummet.
Hvis skummet er lidt flydende, så vent lidt med at hælde det over kagen, til det har stivnet lidt.
Pynt kagen med bær efter eget valg og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.