Opskrifter » Bagværk » Tærter » Citron-Marengs Tærte
Citron-Marengs Tærte opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Citron-Marengs Tærte:
Start med bunden: Sigt melet ned i en skål. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til det ligner smuldret brødkrumme. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt det hele raskt sammen på et meldrysset bord. Pak dejen ind i film og lad den hvile koldt i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Smør et tærtefad med en diameter på 20 cm. Rul dejen ud til ca. 5mm tykkelse, og beklæd bund og sider af fadet med dejen. Prik bunden med en gaffel overalt.
Læg et stykke bagepapir oven i og fyld op med tørrede bønner. Blindbag bunden i ovnen i 15 minutter.
Tag bunden ud af ovnen og løft bagepapiret med bønnerne op. Skru varmen ned til 150°C.
Fyld: Rør maizenaen ud i lidt af vandet. Kom resten af vandet i en gryde. Pisk citronskal og saft, samt den udrørte maizena i. Bring det i kog under konstant omrøring og lad det koge videre i 2 minutter. Lad cremen køle lidt af. Del æggene i hvider og blommer. Rør 5 spsk af flormelissen samt æggeblommerne i og fordel cremen oven på den forbagte bund.
Pisk æggehviderne til en smidig skum i en ren, fedtfri skål. Pisk resten af flormelissen i og fordel marengsmassen ud over tærten. Bag tærten i yderligere 40 minutter. Tag den ud, lad den køle af og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.