Opskrifter » Bagværk » Tærter » Marengspie med Citruscreme
Marengspie med Citruscreme opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marengspie med citruscreme:
- 1 færdig mørdej
- Fyld:
- 3 dl appelsinjuice
- 1 spsk honning
- 5 spsk Maizenamel
- ½ tsk vanillesukker
- 2-3 æggeblommer
- ½ tsk revet citronskal
- 2 spsk margarine
- Marengs:
- 2-3 æggehvider
- 1 knsp vinsyre
- 1 dl sukker
- ½ tsk vanillesukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Marengspie med Citruscreme:
Tryk dejen ud i formen, prik den og forbag 10-15 minutter. Tag formen ud af ovnen og stil til side.
Bland appelsinjuice, honning, Maizena og vanillesukker i en gryde, ikke aluminium. Bring det i kog under omrøring og lad det simre lidt. Pisk æggeblommerne i og varm op under stadig piskning. Tilsæt revet citronskal og fedtstof. Tag gryden fra varmen og lad cremen svale, ca. 5 minutter.
Pisk æggehviderne med vinsyren til fast skum med mixer. Pisk sukkeret i lidt ad gangen ved høj hastighed. Pisk vanillesukkeret i.
Hæld citruscremen i piebunden og fordel marengsen henover og helt ud til kanterne. Bag til marengsen er gylden (8-10 minutter). Lad svale ca. 1 time på en rist. Lad stå i køleskabet mindst 2 timer før servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.