Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Marcipanpærer
Marcipanpærer opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marcipanpærer:
- ½ citron
- 4 pærer
- 1/4 liter tør hvidvin
- ½ stang kanel
- 2 kryddernelliker
- 3 spsk flydende honning
- 100 g rå marcipan
- 3 spsk pærelikør
- 1½ dl creme fraiche
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Marcipanpærer:
Skyl citronen og skær en bid af skallen af. Pres saften af. Skræl og halvér pærerne. Skær kernehuset ud og dryp citronsaften over pærerne.
Bland vin, citronskal, kanelstang, nelliker og 2 spsk honning og bring det i kog. Læg pærerne i og lad dem simre under låg ved svag varme i 10 minutter.
Bland marcipanen med resten af honningen og likøren. Sæt ovnen på 250°C.
Tag pærerne op ved hjælp af en hulske. Lad dem dryppe godt af. Si lagen og hæld den tilbage i gryden. Rør creme friache i lagen, bring det i kog og lad det simre til væsken er reduceret med 1/3.
Læg pærerne i et ovnfast fad og drys marcipanblandingen over. Sæt pærerne i ovnen og gratinér 5-7 minutter. Anret pærerne på tallernkener sammen med saucen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.