Opskrifter » Desserter » Kager » Cheesecake med KoldskÃ¥l
Cheesecake med Koldskål opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave cheesecake med koldskål:
- Bund:
- 150 g kammerjunkere
- 80 g smør
- Creme:
- 4½ blade husblas
- 1 usprøjtet citron
- 1 vanillestang
- 400 g flødeost naturel
- 3 dl kærnemælk
- 100 g flormelis
- Pynt:
- 2 dl piskefløde
- Lidt hvid chokolade
- 1 usprøjtet citron
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Cheesecake med Koldskål:
Til 8-10 personer.
Blend kammerjunkerne i en minihakker, til de er helt findelt. Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne.
Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter.
Udblød husblasen i koldt vand.
Riv citronskallen fint.
Skrab kornene ud af vanillestangen.
Pres saften af en halv citron, og kom det i en kasserolle. Kram vandet ud af husblasen og smelt den ved lav varme i citronsaften, til den lige akkurat smelter.
Pisk flødeosten luftig med en elpisker sammen med citronskal, vanille og flormelis.
Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk, til cremen er helt jævn.
Hæld den lune husblas i cremen.
Hæld cremen over kammerjunkerne og lad den sætte sig i køleskabet i ca. 2 timer.
Pynt med flødeskumstoppe, revet hvid chokolade og fintrevet citronskal.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.