Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Chokolade Bavarois
Chokolade Bavarois opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokolade bavarois:
- 200 g hakket, god mørk chokolade
- 3 3/4 dl sødmælk
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 90 g sukker
- 6 blade husblas
- knap 3 1/4 dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokolade Bavarois:
Til 6 personer
Kom chokolade og mælk i en lille gryde. Rør over svag varme, indtil chokoladen er smeltet, og mælken akkurat kommer i kog. Tag den fra varmen.
Pisk æggeblommer og sukker godt. Tilsæt gradvis den varme chokolade-mælk og pisk det igennem. Hæld blandingen i en ren gryde og lad det simre for svag varme, indtil cremen er tyk nok til at dække bagsiden af en træske (lad det ikke komme i kog). Tag det af varmen.
Udblød husblasen i koldt vand, og vrid vandet af. Rør det i den varme chokoladeblanding, indtil husblasen er opløst.
Sæt blandingen i køleskab, indtil den er kold men ikke stivnet. Rør et par gangen undervejs. Pisk fløden til skum og vend den i chokoladeblandingen ad et par gange. Fordel desserten i 6 glas og sæt dem i køleskabet nogle timer, eller natten over, til desserten er stivnet.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.