Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Fragilité med Chokoladeskum
Fragilité med Chokoladeskum opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fragilité med chokoladeskum:
- 4 æggehvider
- 100 g mandler
- 150 g flormelis
- 2 spsk mel
- Skum:
- 200 g mørk chokolade
- 1½ dl piskefløde
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 2½ dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Fragilité med Chokoladeskum:
Chokoladecreme:
Bræk chokoladen i små stykker. Bring piskefløde og mælk i kog. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen og sæt cremen koldt.
Fragilité:
Pisk æggehviderne meget stive. Hak mandlerne meget fint og bland dem med flormelis og mel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.
Tegn 2 cirkler på bagepapir - diameter ca. 25 cm. Fordel marengsmassen herpå og bag ved 125-130°C i ca. 40 minutter, eller til bundene er sprøde.
Chokoladeskum:
Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.
Fordel chokoladeskummet på den ene marengsbund og læg forsigtigt den anden over. Pynt med sigtet flormelis og ristede mandler.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.