Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Mexicansk Oksegryde
Mexicansk Oksegryde opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave mexicansk oksegryde:
- 450 g tern af mørt oksekød
- 2½ dl langkornede ris
- 5 dl vand
- 1 tsk margarine
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 grønne peberfrugter
- 1 tomat
- 1 jalapeno
- 1½ dl færdiglavet salsa
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 tsk groftkværnet peber
- 1 knivspids cayennepeber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Mexicansk Oksegryde:
Bring risen i kog i 5dl letsaltet vand ved jævn varme. Læg låg på, skru ned og lad dem koge ved svag varme i 20 minutter eller til de er møre.
Opvarm imens 1 tsk fedtstof i en stegegryde ved jævn vame. Pil hvidløgene og pres ned i gryden. Lad det stege 1 minut. Tilsæt kødet lidt ad gangen og brun det under omrøring ca. 4 minutter.
Pil og hak løgene. Skyl, udkern og tern peberfrugt, tomat og jalapeno og rør det i gryden. Tilsæt salsa, spidskommen, peber og cayennepeber. Skru ned og lad det hele simre under låg ca. 15 minutter.
Server med ris.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.