Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Sur-Sød Gryderet
Sur-Sød Gryderet opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sur-sød gryderet:
- 400 g benfri oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 grøn peberfrugt
- 4 gulerødder
- 2 spsk margarine
- Knust ingefær
- 2½ dl bouillon
- Salt
- Peber
- 2 spsk vineddike
- 1½ tsk Maizanamel
- 2 spsk vand
- 2 spsk tør sherry
- 2 spsk sukker
- 2 spsk soya
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Sur-Sød Gryderet:
Skær kødet i små stykker. Pil og hak løget. Pil hvidløgene og hak dem meget fint. Fjern kernerne fra peberfrugten og snit den fint (gem nogle strimler til pynt). Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Brun først kødet i fedtstof i en gryde og derefter alle grøntsagerne. Drys med ingefær og lad kød og grøntsager snurre nogle minutter.
Varm bouillonen op og hæld den i gryden. Tilsæt salt, peber og vineddike. Lad retten stege færdig under låg til kødet er mørt, ca. 2 timer.
Rør Maizena melet ud i vandet og jævn saucen hermed. Tilsæt sherry, sukker og soya. Smag til. Pynt med peberfrugtstrimler og servér retten fra gryden.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.