Opskrifter » Madpakke » Diverse » Pirogger med Oksekød & Bønnespirer
Pirogger med Oksekød & Bønnespirer opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pirogger med oksekød & bønnespirer:
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pirogger med Oksekød & Bønnespirer:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken, og varm det op, til det er lunkent.
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken. Tilsæt salt, æg og det meste af melet.
Rør dejen sammen, til den er glat og smidig - den skal slippe dejfadet. Sæt dejen til hævning under et klæde i ca. 30 minutter på et lunt sted. I mellemtiden laver man fyldet.
Pil og hak løgene, og hak den friske chili. Rist dem i smør sammen med farsen, indtil det bruner og smuldrer.
Rør bønnespirerne i sammen med salt, krydderier og vand, hvis fyldet er for tørt. Smag til med salt og peber.
Del dejen i det ønskede antal stykker, og rul dem ud til tynde, ovale cirkler. Læg 3-4 spsk fyld på midten af hver. Rul dejen omkring fyldet, smør lidt vand på dejkanterne, og pres dem sammen. Pirogger kan også formes som trekanter eller halvcirkler. Tryk kanten sammen med en gaffel. Det giver et pænt mønster.
Læg piroggerne på en smurt bageplade med sammenføjningen nedad. Lad dem efterhæve i 10 minutter, før de pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 225°C i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.