Opskrifter » Supper » Varme Supper » Hvidløgs-Sampesuppe med Sprøde Tortillaer
Hvidløgs-Sampesuppe med Sprøde Tortillaer opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hvidløgs-sampesuppe med sprøde tortillaer:
- 15-20 fed hvidløg
- 25 g smør
- 250 g champignon
- 1 liter kalvebouillon
- 1½ dl piskefløde
- 2 tsk majsstivelse
- Salt
- Peber
- 1 lille kvist timian
- 1-2 spsk hakket merian
- 3-4 tortillaer
- 2-3 spsk 18% creme fraiche
- Drys af hakkede krydderurter
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hvidløgs-Sampesuppe med Sprøde Tortillaer:
Pil hvidløgene og skær dem et par gange igennem.
Rens svampene og hak dem groft.
Smelt smørret og kom hvidløgene i. Rør i dem ved svag varme 5-8 minutter, så de ikke bliver brune.
Kom svampene i og rør til de er skrumpet ind og har afgivet væde.
Kom bouillonen i sammen med lidt salt, peber og en kvist timian eller merian.
Bring suppen i kog og lad den koge 15 minutter.
Blend den og si den tilbage i gryden eller mas den gennem en sigte.
Rør piskefløde og majsstivelse sammen og pisk det i.
Kog suppen godt igennem og smag den til.
Drys de hakkede krydderurter i lige til sidst.
Læg tortillaer på en plade med bagepapir og forskær den i 6 stykker. Smør med lidt creme fraiche på hver.
Drys med krydderurter og bag dem 5-6 minutter midt i en 225°C varm ovn. Servér de varme tortillarer til suppen.
Set i "Til Middag Hos Carsten Werge"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.