Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Chokoladesoufflé
Chokoladesoufflé opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladesoufflé:
- 2½ dl mælk
- 100 g mørk chokolade
- 30 g hvedemel
- 3 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 5 æggehvider
- 2 tsk maizenamel
- Margarine
- Sukker
- Flormelis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Chokoladesoufflé:
Kog 1½ dl af mælken op med chokoladen. Pisk eller rør hele tiden, så det ikke brænder på.
Pisk melet ud i resten af mælken og kom det i chokolade-mælken. Kog godt igennem. Skru ned for varmen. Pisk æggeblommer og sukker i og varm op til kogepunktet under stadig piskning.
Tag gryden fra varmen. Rør af og til, til dejen er kold.
Pisk æggehviderne helt stive og rør maizenamelet i. Vend det forsigtigt i dejen.
Pensl en souffléskål omhyggeligt med margarine. Drys med sukker. Hæld dejen i skålen (skal nå 2/3 op).
Bag souffléen ca. 25 minutter ved 225°C. Åbn ikke ovndøren før den er færdig, ellers kan den falde sammen.
Drys med flormelis, og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.