Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Hvid Chokolademousse med Ananas
Hvid Chokolademousse med Ananas opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hvid chokolademousse med ananas:
- Chokolademousse:
- 200 g hvid chokolade
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3/4 dl sukker
- 3 blade husblas
- ½ dl friskpresset appelsinsaft
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- 1 dåse ananas
- Myntesauce:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 vanillestang
- 1 potte frisk mynte
- Hindbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Hvid Chokolademousse med Ananas:
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret. Blød husblasen ud 10 minutter i koldt vand, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad.
Rør appelsinsaften i husblasen og rør lidt af æggemassen i. Rør husblasen i resten af æggemassen. Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggeblandingen. Vend chokoladeblandingen i flødeskummet.
For 6 ovnfaste portionsskåle med plastfolie. Læg en afdryppet ananasring i hver skål, skær dem til, hvis de er lidt for store. Hæld den hvide chokolademousse over. Bank skålene let mod bordet, så moussen sætter sig. Stil skålene i køleskabet ca. 4 timer, til de er stivnet.
Kog sukker, vand, flækket vanillestang og vanillekorn op i en gryde, til sukkeret er opløst. Køl vanillestangen af og fjern den. Kom sukkerlagen i en blender sammen med mynten og mix det sammen.
Vend moussen ud på desserttallerkner. Pynt med myntesauce og hindbær.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.