Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Kærnemælksfromage med Rabarber
Kærnemælksfromage med Rabarber opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kærnemælksfromage med rabarber:
- 500 g rabarber
- 150 g rørsukker
- Fromage:
- 1 stang vanille
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 4 blade husblas
- ½ liter kærnemælk
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 3 spsk sukker
- 1 dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kærnemælksfromage med Rabarber:
6 personer.
Bland rabarber med rørsukker i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre akkurat mør (ca. 5 minutter).
Hæld det straks i en skål til afkøling.
Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og pisk dem sammen med sukker og æggeblommer. Udblød husblasen i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i 1 dl kærnemælk med meget svag varme.
Tag gryden af varmen og tilsæt resten af kærnemælken lidt ad gangen. Rør kærnemælken i æggeblommemassen.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret og pisk fløden til skum. Vend æggehvider og flødeskum i kærnemælksblandingen, når den begynder at stivne.
Fordel rabarber og fromage i dessertglas og stil dem koldt minimum 3 timer.
Knus evt. ingefærkager groft og drys dem over desserterne lige inden servering
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.