Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Orange-Chokolade Mousse
Orange-Chokolade Mousse opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave orange-chokolade mousse:
- 125 g finthakket mørk chokolade
- 3 3/4 dl sødmælk
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 2 tsk fintrevet appelsinskal
- 90 g sukker
- 6 blade husblas
- 1 3/4 dl letpisket piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Orange-Chokolade Mousse:
Til 6 personer.
Varm chokolade og mælk i en gryde over svag varme, indtil chokoladen smelter.
Pisk æggeblommer med appelsinskal og sukker, indtil det er let og cremet. Kom chokolade-mælkeblandingen i æggene under omrøring og hæld det hele tilbage i gryden. Rør over svag varme, indtil cremen begynder at blive tyk og kan dække bagsiden af en træske (lad det ikke komme i kog). Tag cremen fra varmen og lad den køle af.
Udblød husblasen i koldt vand, vrid vandet af, og kom den i en lille ovnfast skål.
Bring en gryde med 4 cm vand i kog, tag den fra varmen, og sæt skålen med husblas ned i vandet. Rør indtil husblasen er opløst. Hæld blandingen i den lune creme og bland godt.
Lad blandingen køle helt af og blive lidt tyk. Vend derefter flødeskummet i med en metalske.
Hæld det i 6 dessertglas og afkøl, indtil moussen er fast. Pynt evt. med flødeskum, chokolade og kandiseret appelsinskal.
NB! Pisk kun fløden til let skum - hvis den er for stiv, kan den ikke blandes jævnt med cremen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.