Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Fiskefilet i Fad med Vinsauce
Fiskefilet i Fad med Vinsauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fiskefilet i fad med vinsauce:
- 600 g fiskefilet
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- Korn af ½ stang Salt
- Hvid peber
- ½ porre
- 1 lille squash
- 2 gulerødder
- 2 skalotteløg
- 2 spsk margarine
- 1 dl frosne grønne ærter
- 1 dl tør hvidvin
- 3 dl fiskebouillon
- 1½ dl 13% fløde
- 1 æggeblomme
- Frisk kørvel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fiskefilet i Fad med Vinsauce:
Sæt ovnen på 200°C. Rens porre og squash, skræl gulerødderne. Skær alt i fine strimler. Hak skalotteløgene fint.
Smelt det meste af smørret på en pande. Damp skalotteløgene i fedtstoffet et par minutter. Kom derefter de strimlede grøntsager på og lad dem stege med et par minutter.
Smør et ovnfast fad med resten af smørret. Læg grøntsager og ærter i bunden. Dup filetterne tørre, pres citronsaften over, drys med salt og peber og læg fisken på grøntsagerne. Tilbered under folie midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Bland vin, bouillon og 1 dl af fløden i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af fløden luftig med æggeblommen. Pisk det i saucen. Lad saucen blive varm, men den må absolut ikke koge, for så skiller den og bliver grynet.
Tag fadet ud af ovnen og hæld saucen over. Garnér med kørvel.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.